És mi lesz szeptembertől?


Ahogyan ősszel új tanév indul az óvodákban és iskolákban, úgy a Varázsceruzában is egy új fejezet kezdődik el szeptemberben.

A mindennapokban szeretnénk levenni a szülők válláról a terheket. Egy helyet biztosítunk Önöknek és gyermekeiknek, ahol a "gyermekmegőrzés" helyett valami mást kapnak. A másság abban nyilvánul meg, hogy a csoportos foglalkozások mellett fejlesztő foglalkozásokat is tartunk a gyerekeknek. A közösség szabályrendszereihez való alkalmazkodást is megtanítjuk a kicsiknek, az önkiszolgálás és szobatisztaság mellett. A hagyományos kereteket megbontva, de a gyermek egyéni igényeihez igazodva valósítjuk meg a közösségbe való beilleszkedést.

Mi ebben a különleges? A Varázsceruza: a gyerekek, a szülők és a szakemberek közös munkája. A gyerekek kitartása, apróbb-nagyobb sikerek, az elhivatottság, a szakmai team-ek együttes ereje. Az a rengeteg munka, és befektetett energia, ami napról napra hozza meg az eredményeket. Amikor a nem beszélő gyerek egyszercsak elkezd beszélni, a ceruzával hadilábon álló ovis egy nap maga kér ceruzát, hogy rajzolhasson. Ezek a sikerek a gyerekektől lesznek még értékesebbek. Ehhez a sikerességhez szeretnénk minél előbb hozzásegíteni őket. Minél rövidebb időre legyen szükségük, megtalálni a helyes irányt, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen már a kora gyermekkoruk. Az óvodában ne kelljen félrevonulniuk, ha valamilyen váratlan kihívás éri őket.

Ezért hoztunk létre egy olyan helyet, ahol a gyerekek szívesen töltik el idejüket. A szülők pedig elégedetten távoznak, mert találtak megnyugtató megoldást problémáik kezelésére.

Jelentkezeni személyesen a Varázsceruza Oktatási Központban lehet, a 06-30/626-35-79-es telefonszámon, vagy a varazs-ceruza@freemail.hu e-mail címen várjuk.

Készítette: Napocska